Foto: Norrbottens Innebandyförbund

Det ble en vellykket helg for Barents-jentene i Luleå. Slik skriver regionskaptein Johanna Ragnarsson om kampene, og allt annet som skjedde i helgen.

Norge – Sverige II  0–5
I første kampen mot Sverige starter vi godt. Jobber mye med forsvaret og at Sverige ikke skal få mulighet til å spille tvers over eller i slottet. Vi taper dessverre førsteperioden med 2–0.

Vi fortsetter kampen med jobben i forsvar, men prøver også og utfordre mer fremover.
Tester litt forskjellige rekker i løpet av kampen, og alle gir 100% på banen. Andre periode slutter 1–0 og siste 2–0, sammenlagt 5–0 mot laget som vinner finalen.

3 stjerner: Kristine Maarnes 
2 stjerner: Kristine Kuivalainen 
1 stjerne: Sara Høivaa


Norge – Finland  0–1

Helt annet kampbilde enn mot Sverige. Omstillingen fra et lag som spiller rundt ballen til et lag som går mye selv i tillegg til litt slitne bein gjør det vanskelig for oss,
Vi spiller rundt ballen mye og bra, men tørr ikke å skyte, tørr ikke å score mål.
Finland får inn et heldig mål i andre periode og jakten på opphenting starter. I tredje periode presser vi høyt, og starter veldig bra.

Dessverre får vår kaptein Aase en albue i tinningen etter 5–6 minutter og kan ikke spille mer. Vi fortsetter og presse høyt oh vinner mange baller, men som tidligere kommer vi ikke til de rette skuddmulighetene og er rask nok i føtene for å bli med opp med hele laget. Finland vinner med 1–0, et ufortjent tap.

3 stjerner: Kristine Kuivalainen 
2 stjerner: Malin Nilsen 
1 stjerne: Sigrid W. Ryeng


Norge – Sverige I  0–3

Siste kampen er mot Sverige 1, og etter guttenes innsats mot Sverige er jentene klar for å gi minst like mye i sin kamp. Vi har også utlovd skuddpremie for hvert skudd på mål.
Første periode slutter 0–0 og vi har imponert så langt, Sverige har ikke noe farlige muligheter, vi blokker skudd og Lotte er det og redder når dem går på mål. Vi har også 3–4 skudd på mål.

I andre periode scoret Sv erige ganske kjapt men vi fortsetter å kjøre på, har en good feeling i laget.
 11 minutter inn i andre scorer Sverige igjen og vi ligger nå under med 2–0.

Nå er det ingenting å tape og vi fortsetter med å presse på. Vi gir alt, presser høyt og får mange muligheter, dessverre er keeperen i Sverige meget god og har et par veldig gode redninger.
Sverige vinner med 3-0.

3 stjerner: Malin Nilsen 
2 stjerner: Oda Bakken 
1 stjerne: Lotte Ravn


* * * * *

5 stjerner:
Publikum!
 Tusen takk alle dere som tok turen til Luleå
sammen med oss og laga masse lyd på tribunen.


Det var tre dager med fokus på innebandy, men det har også vart en del fritid, som har blitt brukt til å henge sammen med guttelaget eller andre lag, utforsket Luleå og Alcatraz for noen. En del brukte litt tid i bassenget og badstua medan andre dro på shopping

Samholdet i gruppen har vart utrolig bra i hele BWG-perioden fra når laget ble tatt ut i desember frem til i dag. Vi har vunnet som et lag og tapt som et lag.

Selvfølgelig var denne helgen det jentene har gledet seg mest til. Spille mot andre land, bli kjent med nye personer og møte andre kulturer. Jeg tror alle har koset seg masse, og drar hjem med en god følelse og har lyst til å utvikle seg videre.

Tusen takk for en fantastisk helg jenter, og tusen takk til Trond Rølsåsen som har vart min partner in crime siden samlingen i Narvik i januar.

// Johanna Ragnarsson //