Tisdag kveld var det et prestisjemøte i Bodø. BIBK lag 2, med en kombinasjon av ungdomlighet og stor rutin møtte BIBK lag 3, med ett samspillt damelag. Det ble en intens kamp – både på banen og utenfor vantet.

Guttene i sekretariatet hade en tøff aften. Mikael Pedersen leverte en liveoppdatering i verdensklasse, sannsynligvis det beste 3. divisjonsreferatet noensinne. Sammen med kampsekretær Jan Robert Nielsen fikk de mye jobb.

Kampen var bare 16 sekunder gammel når damene tog ledelsen etter scoring fra Johanna Ragnarsson. Men andrelaget svarte med 1–1 gjennom Cato Vinje Johansen før et minutt var spilt. Og så bare 90 sekunder fra kampstart var det 1–2 når Kaja Røkeness tok damene til ledelsen igjen.

Det var to keepers som kanskje ikke hadde sin beste dag og samtidlig noen hete superscorere – etter 20 minutter var det allerede elleve mål. Damene hade 5–1-ledelse etter 13 minutter, og herrene tok time out. Det er uklart hva coachen sa til sine spillere, men de må ha hvert noe klokt siden stillingen var 5–6.

I 2. perioden var det herrene som scoret første målet, men etter det dro damene ifra enda en gang, til 6–9. Tendensen var siden som i 1. perioden, herrene kom igjen, ledet av rutinerte Cato Vinje Johansen, som scoret fem mål i kampen. Det var 8–9 i paus og i starten av 3. periode snudde de på kampen – var damene trøtte?

Selvfølgelig var de ikke det… De siste fem minuttene av kampen scorer de fire mål, først utligner Maren Sivertsen – og deretter er det den dødlige duon Johanna Ragnarsson og Kristine Monsen som avgjør kampen.
Sluttstillingen blir typiskt nok: 10–13 i en kamp med mye temperatur.


Kampfakta:
BODØ IBK II – BODØ IBK III 10–13 (5–6, 4–3, 2–4)

BIBK II: Cato V Johansen 5+0, Lars Petter Rekkedal 1+3, Torje Nymo 1+2, Emil E Kristiansen 2+0, Henning Kristiansen 1+0, Aleksander Berg 0+1, Emil Eken 0+1.
BIBK III: Johanna Ragnarsson 5+6, Kristine W Monsen 2+5, Annette Jakobsen 2+0, Maren Sivertsen 2+0, Linda Olsen 1+1, Kaja Røkeness 1+0, Renata Vesela 0+1.
Skudd: 33–31 (9–12, 14–10, 10–9)
Utvisninger: BIBK II: 4×2 min. BIBK III: ingen.
Dommere: Andreas Paulsen og Eskil Johansen