Det er nå fire dager til sluttspilll. De kommende tre dagerne blir det intervjuer med spillere i alle lagene. Vi starter i dag med to profiler fra Helgeland og Salten. Først ut er Tony Fröström, Brønnøy-svensken med det gode skuddet.

Tony, i fjor ble det fiasko for Brønnøy. Hva tror du om sluttspillet i år, skal vi regne med Brønnøy IBK denne gang?
– Ja, i fjor så ble det en total kollaps. Vi hadde en meget tynn tropp og det taklet vi rett og slett ikke.  I år kommer vi med flere spillere og jeg er meget motivert til å vise hvor gode Brønnøy er.

Brønnøy reiser med bil de 48 milen och 7 timene til Bodø, og de er på plass fredag kveld. De spiller i gruppe A, med Narvik Malmers IBK og Karasjok IBK. Sør-Helgelendinge er kanskje det av de seks slutspillslagene som er mest vanskelig å vurdere. Når de er som best er de riktigt god. De er tydlige favoritter mot Narvik Malmers, men like klare underdogs i kampen mot Karasjok IBK.

Hvor langt tror du Brønnøy kan nå?
– Jeg tror vi har en sjanse til å rekke hele veien til final. Og presis som spillene i alle de andre lagen drømmer jeg om å vinne en finale. Jeg tror virkelig på at vi har sjans på gull.

Dere møter Narvik og Karasjok i gruppen, hva vet du om dem?
– Narvik har jeg litt koll på. Jeg har aldrig spilt mot dem men en tidligere lagkamerat, Stian Lande, spiller for dem nå. Det ska bli artig å spille mot ham.
– Karasjok er et lag som scorer mange mål, men det gjør jo vi også. Jeg tror på en jevn kamp og jeg håper at vi kan overraske dem.

Hvem tror du vinner poengligaen i sluttspillet da?
– Hvis det ikke blir Mienna, så blir det jeg eller Björn Ahlbom haha.