Det er nå fire dager til sluttspill. De kommende tre dagerne blir det intervjuer med spillere i alle lagene. Vi har nå reist Nordlandsbanen hele veien til arrangørsbyen Bodø. På en tur i sentrum møter vi Morten Hoset, kaptein i Bodø IBK.

Det har blitt mange poeng fra herr Hoset denne sesong og vi lurer forstås på om formen er fortsatt god før sluttspillet.
– Min form er ganske god. Jeg har endelig begynt å treffe nettmaskene litt oftere enn tidligere sesonger. Kan hende på grund av litt svakere motstand i år, men jeg føler meg okei.

Kan Bodø gå hele veien i år?
– Jeg tror det kan bli vanskelig for oss å gå hele veien. Vi har et par frafall som vi gjerne skulle hatt med og etter ryktene er Karasjok sterke i år.

Hvor mye betyr det å få spille på hjemmebane?
– Det er selvfølgelig mer komfortabelt for oss å spille i hjembyen med tanke på reisetid, men vi er ikke helt vant til underlaget i Mørkvedhallen. Der kan de som er mest vant med sportsdekke ha størst fordel.

Dere møter TSI og Alta i gruppen, hvem tror du er tøffeste motstanderen?
– Jeg regner med at Alta er det beste laget i vår gruppe og at de møter Karasjok i finalen. Alta har alltid vært en arg konkurrent som vi har pleid å gi god fight, men uten å virke for negativ, så har vi nok på papiret litt svakere lag i år enn vi har pleid å hatt de siste årene. Vi har dog vært mye bedre taktisk i år og sluppet inn rekordlite mål. Håper vi kan gi TSI litt mer kamp og kanskje få med oss en seier.

Hvem vinner poengligan i Sluttspillet?
– Jeg er litt usikker, men setter en tier på Mads Mienna.

Og når vi enda snakker om betting… Hvis du skulle sette en odds på BIBK som seirere av sluttspillet, hva blir det da?
– Jeg er en ganske optimistisk fyr, så jeg vil gi oss selv en god 3,45 i odds på å gå av med seieren i årets sluttspill.