Kommende helg er det et forslag oppe til votering som vil påvirke vår hverdag i NNBR. Forslaget som ligger på bordet sier at alle klubber i Norge skal betale inn til et felles reisefond, som i all hovedsak vil være med å støtte eliteklubber i Norge og landslagsspillere som bor i Sverige og Finland.

Sett i sammenheng med forslaget om ny eliteserieordning, der antall klubber ønskes redusert fra 12 til 8, vil ett slikt reisefond kun være til hjelp for klubber i og rundt hovedstaden, samt fungere som refusjonskasse for spillere som tas ut til landslaget.

Pengene i dette fondet vil glimre med sitt fravær i NNBR, da det kun vil tilfalle klubber som spiller i landes høyeste serie.
Ser du på reisekostnadene i vår egen landsdel er det lite som tilsier at vi burde støtte klubbene sør i landet.I vår høyeste serie er de sørligste lagene Dønna og Bodø, de har seks timer reise til nærmeste kamp. Det er 370 km, en nordnorsk svipptur.

Våre klubber begynner å få ungdomslag på stell og nå blir det seriespill i tre alderskategorier. Men det er langt, veldig langt, mellom lagene.
Tromsø og Sandnessjøen f.eks., er en bilreise på 783 kilometer en vei. Det er 12 timer kjøring, pluss ferger og litt tidsmargin for glatte veier. Skulle det være virkelig ille kan man ende opp med kolonnekjøring og da renner timene hurtig ut av timeglasset.

Det blir neppe slik at Tromsø reiser så langt sør, men at lagene møtes en plass på midten. Noe som vil si en reise på minimum 400 km per vei. Da vil andre klubber få vesentlig kortere reiser. Skal de da betale reisepenger til de andre ungdomslagene?
Nei, det burde vel reisefonden dekke?

Narvik, som ligger cirka mitt i regionen kunne ha spilt sluttspillet i Alta forrige sesong, i år møter man Dønna. Avstanden til disse stedene er tilsvarende avstanden fra Oslo til henholdsvis Trondheim og Malmø. Skal Narvik Malmers reise til Dønna er det en tur på 9,5 timer i bil. Legg til en time i margin for å ikke miste de to fergeforbindelsene. De kan selvfølgelig reise med fly, men det koster på en god dag kr 3.000,- tur/retur per person.
Det burde vel reisefonden dekke?

Skulle det være noen tvil: Nord-Norge bandyregion stemmer NEI til reisefonden. Hvorfor skal vi (og andre regioner med lange reiser) betale til en fond som går til elit- og forbundsvirksomhet? En helt vanlig klubb i Nord-Norge har høyere reisekostnader enn alle klubber i Oslo og Østfold.

Vi oppfordrer klubber i Nord-Norge (og hele landet) å ta turen til årsmøtet og stemme.

// Styret i Nord-Norge Bandyregion