Rutinerte Håvard Fause vil bli viktig i kampen om seriegull – og sluttspillguld?

TSI og BK 9000 er favoritter til at ta de to sluttspillplatsene i 2. divisjon Troms/Ofoten. Og etter første kamphelgen er det ikke noe som taler emot tipsen, da begge lagen vant lett mot Harstad respektive Narvik.


Kampen mellom to giganter i mål

Sesongåpningen mellom Narvik Malmers og Harstad II ble en usedvanlig målfattig innebandykamp. Begge lagen hade massevis av skudd på mål, men målvaktene Marek Belousovs i Harstad og Esben Sørensen i Narvik hade oppvisning i fantastiske reddninger og de var uten tvil banens to beste spillere.
Narvik scoret 12 sekunder inn i 2. periode og igjen med ti sekunder igjen av samme periode.
Harstad toppet laget mot slutten og fikk till slutt in ballen i nett med knapt to minutter igjen. HIBK presset hardt og fikk flere gode sjanser å score men det ble Malmers som tog alle tre poengen i denne kamp.

NARVIK MALMERS – HARSTAD IBK II 2–1 (0–0, 2–0, 0–1)
Poeng Malmers:
Torben Sollie Hjuring 1+0, Vegard Woll Sørensen 1+0 Andreas Hestdahl 0+1, Gro Mikaelsen 0+1.
Poeng HIBK: Jørgen Heitmann 1+0, Emil Benediksen 0+1.
Utvisninger: Malmers: 1×2 min. HIBK: ingen.
Dommere: Stig Normann og Erlend Mosesen.


Håvard Fause – årets nysignering?

TSI er av de fleste tippet at vinne serien og selv om første perioden endet uavgjort så imponerte Tromsøværingene mot Harstad II. Seriens kanskje aller beste spiller Kristoffer Lysberg dominerte stort med sju mål og to assister. Man har også fått tilbake Magnus Lande og Glenn Helmo (den sistnevnte var ikke med idag, liksom tre andre spillere). TSI har også fått Håvard Fause fra HF Innebandy og det kan være årets beste signering i Nord-Norsk innebandy. Med sin ballsikkerhet og sitt rolige spill lengst bak vil han bli meget viktig for laget i kampen om seriegull – og sluttspillguld?

HARSTAD IBK II – TSI INNEBANDY 6–15 (2–2, 1–7, 3–6)
HIBK: Sander Østlyngen 3+0, Christian Robertsen 2+1, Martin Gabrielsen 1+0
Emil Benediksen 0+1, Nikolay Lind 0+1, Kim Sandberg 0+1, Joakim Sawadee 0+1.
TSI: Kristoffer Lysberg 7+2, Magnus Lande 2+5, Johannes Martola 4+2, Tomas Lövdahl 1+1, Kristian Aleksandersen 1+1, Håvard Fause 0+1, Einar Kjevik Øien 0+1.
Utvisninger: HIBK: 2×2 min. TSI: 2×2 min.
Dommere: Stig Normann og Erlend Mosesen.


BK 9000 viste ungguttene i Malmers at gammel er eldst

Etter en tung start med blandt annet to mål i de tre første byttene tog Malmers seg tilbake i kampen til 2–3. Men etter noen enkle feil i andre perioden mistet Narvik momentum og fokus. Innsatsen i siste periode var langt under par og de er per i dag langt unna en plass i sluttspillet. Førsterekken til BK 9000 med rutinerte Knutsen, Åsli og ikke minst nysigneringen Pablo Vargas spilte en rask angrepsinnebandy som imponerte på publikum.

NARVIK MALMERS IBK – BK 9000 3–12 (2–3, 0–2, 1–7)
Poeng Malmers: Vegard Woll Sørensen 1+1, Henrik Sommerseth og Andreas Hestdahl 1+0, Gro Mikaelsen og Torben Sollie Huring 0+1.
Poeng BK: Geir Knutsen 3+4, Ole Åsli 3+2, Pablo Vargas 3+1, Erlend Mosesen 0+2,
Stig Normann, 1+0, Henrik Falkefjeld 1+0, Kristian Tryggstrand, 0+1, Stefen Engdahl 0+1 og 1 selvmål.
Utvisninger: Malmers: 2×2 min. BK: 1×2 min.
Dommere: Jørgen Steffensen og Robin Backsæter.

Finner du noen feil? Skribenten kan ha haft en tung dag på jobben.
Send en mail til resultat@nnbr.no.